Praetud baklažaan ehk pommu

Maroko maitseaineseguga "ras el hanout" maitsestatud praetud pommuviilud.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 suurem või 2 väiksemat pommut e. baklažaani

oliiviõli

1 väikse mahesidruni riivitud koor ja umbes poole sidruni mahl

soola ja suhkrut

1 sl hakitud värsket rosmariini

0,5 tl ras el hanout maitseainesegu

värsket basiilikut soovi korral

Valmistamine

Pese ja kuivata pommu, lõika umbes 5 mm viiludeks. 

Kuumuta veidi õli pannil. Lisa kiht pommuviile ja prae need mõlemalt poolt kuldseks ja pehmeks. Vahepeal nirista pommuviiludele veidi õli - ära liiga palju õli lisa, sest pommud imevad KÕIK endasse ja seda lõputult. 

Tõsta praetud pommuviilud kaussi või vaagnale, puistades kihtidele soola, suhkrut, hakitud rosmariini, riivitud sidrunikoort ja ras el hanout maitseainesegu. 

Prae ülejäänud pommuviilud samal moel. 

Kõige peale nirista veidi õli, soovi korral puista peale basiilikut. 

Serveeri:

  • lisa salatile
  • pane pita-saia vahele
  • pane taimse burgeri vahele
  • praetud pommuviilud sobivad hästi ka praetud halloumi-juustu ja kreeka jogurtiga

Retsept on Soome ajakirjast Glorian Ruoka & Viini 2/2007. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 31.05.2021 16:27

Muidu väga maitsev, aga järgmisel korral lisan sidrunimahla pigem vähe kui palju.