Pese ja kuivata pommu, lõika umbes 5 mm viiludeks.
Kuumuta veidi õli pannil. Lisa kiht pommuviile ja prae need mõlemalt poolt kuldseks ja pehmeks. Vahepeal nirista pommuviiludele veidi õli - ära liiga palju õli lisa, sest pommud imevad KÕIK endasse ja seda lõputult.
Tõsta praetud pommuviilud kaussi või vaagnale, puistades kihtidele soola, suhkrut, hakitud rosmariini, riivitud sidrunikoort ja ras el hanout maitseainesegu.
Prae ülejäänud pommuviilud samal moel.
Kõige peale nirista veidi õli, soovi korral puista peale basiilikut.
Serveeri:
lisa salatile
pane pita-saia vahele
pane taimse burgeri vahele
praetud pommuviilud sobivad hästi ka praetud halloumi-juustu ja kreeka jogurtiga
Retsept on Soome ajakirjast Glorian Ruoka & Viini 2/2007. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Praetud baklažaan ehk pommu
Maroko maitseaineseguga "ras el hanout" maitsestatud praetud pommuviilud.