Misokartulid

Õigemini küll kartulipuder, millele on lisatud umami-rikast misopastat. Kasuta nt shiro-misot (valge miso).

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 kg punase koorega kartuleid

2 sl võid

1-2 sl miso-pastat

2 sl piima

1 sl hakitud värsket murulauku või rohelist sibulat või peterselli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pane kartulid suurde potti, lisa nii palju vett, et kartulid oleksid korralikult kaetud. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja lase 20 minutit keeda või kuni kartulid on pehmed.

Nõruta, pane kartulid tagasi potti. Tambi kartulid katki, lisa ülejäänud ained ja klopi korralikult läbi. 

Lisa vajadusel veel misopastat (kui roog vajab veel lisamaitset) või piima (kui kartulitamp on liiga paks).

Loe veel:

Retsept siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR