Sealiha viie vürtsiga

Hiinapärases viie vürtsi marinaadis küpsetatud sea kõhutükk.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
1,5 tundi
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1.5 kg sealiha (hästi taine kõhutükk)

1 sl päevalilleõli

0.5 tl Maldoni meresoola

Hiina marinaadipasta:

5 purustatud küüslauguküünt

1 sl värsket riivitud ingverijuurt

2 tl suhkrut

4 tl hiina viievürstisegu

2 sl hoisin kastet (hiina vürtsikastet)

Valmistamine

Aseta sealiha lõikelauale ja tee lihasse iga 2,5 cm tagant sügav sisselõige. Sega marinaadiained ja määri hoolega lihasse (sh lõikevahedesse).

Kortsuta natuke fooliumit ja aseta ahjuvormi põhjale (kaitseb liha kuuma vormi eest ja laseb liigsel rasval ära nõrguda). Aseta sealiha fooliumile, kamar pealpool, tilguta peale veidi oliiviõli ning hõõru soolaga. Küpseta 220-kraadises ahjus 15 minutit.

Alanda ahju kuumust 200 kraadini ja küpseta veel tund aega, kuni liha on läbinisti küpsenud.

Lase lihal enne serveerimist 10 minutit seista, siis lõika viiludeks. Serveeri keedetud riisi ja hautatud rohelise kapsaga.

Loe veel:

Retsept on Briti ajakirjast Woman & Home (February 2003, Five-spice roast pork). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 08.10.2010 22:52

Üldiselt oli hea,aga ootasin natuke särtsakamat maitset.Abikaasale maitses.

Pille
postitatud 09.07.2019 10:21

Viievürtsisegu tegin ise, lihaks oli kamaraga seljakarbonaad ja ahjus oli paarkümmend minutit kauem. Maitselt väga-väga mõnus ja külmad praelõigud sobivad imeliselt leivale.