Indiapärane kana ja friikad

Alusta roa valmistamist päev varem.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 suur kanakoiba (kints + poolkoib)

1 kg kergelt tärkliselisi kartuleid

0,5 sidruni mahl

0,5 tl Cayenne'i pipart

1 tl kollajuurt ehk kurkumit

õli

Marinaad:

120 g maitsestamata jogurtit

60 ml sidrunimahla

2 tl riivitud ingverit

2 tl hakitud värsket küüslauku

1 tl jahvatatud koriandriseemneid

1 tl jahvatatud vürtsköömneid

1 tl garam masala vürtsisegu

1 tl soola

0,25 tl Cayenne'i pipart

Masala kaste:

1 hakitud roheline tšillikaun

3 cm jupp riivitud ingverijuurt

400 g konservitud tomateid

75 g võid

2 tl paprikapulbrit

2 sl vürtsköömneid (rösti pannil ja siis peenesta uhmris)

1 sl koriandriseemneid (rösti pannil ja siis peenesta uhmris)

2 tl garam masala vürtsisegu

120 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort

120 ml 10% rõõska koort e. kohvikoort

suur punt värsket koriandrit

Valmistamine

Eelmisel päeval:

Sega marinaadiained suures klaaskausis.

Tee kanakoibadele terava noaga sisselõiked, siis pane need marinaadi sisse. Kata kauss toidukilega ning päeva järgmise päevani külmkappi.

Koori kartulid, lõika jämedateks kangideks ("chunky chips"). Pane potti soolaga maitsestatud vette, siis kuumuta keemiseni. Keeda, kuni kartulid on peaaegu küpsed. Nõruta ettevaatlikult, lase jahtuda. Laota ühtlase kihina ahjuplaadile, kata toidukilega ning tõsta jahedasse järgmise päevani.

Serveerimise päeval:

Kuumuta ahi 200°C (pöördõhuga 180°C). 

Pane kanakintsud koos marinaadiga ahjupannile ning küpseta 45-60 minutit või kuni kana on küps. Siis lase jahtuda, eemalda nahk ja rebi liha luudelt ampsusuurusteks tükkides. Pane kanatükid kaussi, nirista peale sidrunimahl. 

Ahi jäta sisse!

Võta kartulikangid külmkapist välja. Sega väikeses kausis Cayenne ja kollajuur, lisa sorts õli ja maitsesta soola-pipraga. Nirista segu kartulitele, sega kergelt läbi. Küpseta 200-kraadises ahjus 45 minutit, sega kartuleid aeg-ajalt. 

Valmista sel ajal masala kaste. Pane köögikombaini tšilli, ingver ja tomatikonserv ning töötle ühtlaseks.

Kuumuta suurel mittenakkuval pannil u 2/3 võist. Prae kanatükid jaokaupa kuldpruuniks. Tõsta kõrvale. 

Lisa pannile ülejäänud või, seejärel ülejäänud vürtsid ja prae neid 1-2 minutit. 

Lisa ingveri-tšilli-tomatipüree ja kuumuta 5-6 minutit, segades, kuni kaste pakseneb. 

Lisa rõõsad koored ja maitsesta julgelt soolaga. Sega korralikult. 

Pane kanatükid kastmesse. Alanda kuumust ning lase u 10 minutit podiseda. Seejärel keera tuli kinni ja lase 5 minutit puhata. 

Kaunista hakitud koriandriga ja serveeri ahjukuumade friikatega. 

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR