1 õhukeselt viilutatud punane sibul
3 sl punase veini äädikat
näpuotsaga soola ja suhkrut
170 g suširiisi
300 g brokoliõisikuid või brokoliinit
1 sl õli
2 x 225 g suitsutatud kõva tofu juustu
50 g kreemjat maapähklivõid
25 g magusat tšillikastet (sweet chilli sauce)
1 sl röstitud seesamiõli
1 sl (tamari) sojakastet
2 tl riisiäädikat
1 tl mirinit ehk magusat riisiveini
1 tl musti seesamiseemneid
näpuotsaga tšillihelbeid
Pane punasibulaviilud kaussi, lisa veiniäädikas, näpuotsaga soola-suhkrut ja lase 30 minutit seista.
Samal ajal keeda suširiis vastavalt pakendi juhistele.
Keeda brokolini-võrseid soolaga maitsestatud vees 3 minutit, siis jahuta kiiresti külmas jäävees.
Kuumuta õli suurel praepannil tugeval kuumusel. Patsuta tofu-blokid kuivemaks, siis prae õlis kuldseks ja krõbedaks mõlemalt poolt - arvesta selleks 3-4 minutit ühelt ja 3-4 minutit teiselt poolt. Siis lõika sõrmejämedusteks viiludeks.
Bang bang kastme jaoks sega oamvahel maapähklivõi, magus tšillikaste, seesamiõli ja sojakaste. Lisa maitse järgi tšillikastet, vajadusel veel ka tamari sojakastet. Kui kaste on liiga paks, siis lisa sorts vett.
Sega riisiäädikas ja mirin, siis sega koos soolaga keedetud riisi hulka. Tõsta riis ühtlase kihina taldrikule või bento-karpi, pane peale keedetud spargelkapsas ja praetud viilutatud tofu.
Kurna sibulaviilud ja tõsta kaunistuseks peale. Siis nirista peale maapähklikaste, garneeri seesamiseemnete ja tšillihelvestega.
Retsept siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Bang bang tofu salat
Gluteenivaba ja vegan.