Magushapu küülikuhautis

Sitsiiliast pärit retsept - Coniglio all'agrodolce

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 küülik

paneerimiseks nisujahu

1 viilutatud sibul

2-3 sl oliiviõli või päevalilleõli

3 dl punast veini

1 loorberileht

1 rosmariinioks

1 sl suhkrut

2 sl valget või punast veiniäädikat

2 sl röstitud piinia- või seedermänniseemneid

1 sl rosinaid

2 sl seemnetest puhastatud hakitud rohelisi või musti oliive

Valmistamine

Lõika noor küülik tükkideks, paneeri kergelt jahus. Prae potis sibul õlis pehmeks ja kuldseks. Lisa küülikutükid ja pruunista kergelt ümberringi.

Vala potti punane vein. Lisa loorberileht ja rosmariin, maitsesta soola ja pipraga. Hauta tasasel tulel 20 minutit.

Lisa suhkur ja veiniäädikas, seedermänniseemned, rosinad ja oliivid. Keeda tugevamal kuumusel, et äädikas aurustuks.

Serveeri.

Briti autori Claudia Rodeni retsept ilmus ajakirjas Observer Food Magazine 12.1.2003. 

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 01.01.2009 15:02

Sõime praeks sellel aastavahetusel küülikut, mulle lihtsalt maitseb see :) Hautis õnnestus kenasti. Mul oli suur küülik, nii et tegin topeltkoguse. Maitses jällegi väga hea, söödi rohkem kui üks tükk.

Pille
postitatud 20.03.2016 18:44

Zoozi foto: