2 roogitud ja puhastatud huntahvenat (eemalda uimed)
2 sl oliiviõli
1 punt apteegitilli e. fenkoli võrseid
2 sl pastis' aniisiviina
soola ja musta pipart
Apteegitillimajonees:1 toasoe munakollane
1 tl valge veini äädikat
150 ml päevalilleõli või oliiviõli või rapsiõli
1,5 tl pastis' aniisiviini
2-3 peenelt hakitud murulauguvart
0,5 sl peenelt hakitud apteegitilli e. fenkoli võrseid
Tee igale kalale 3-4 sisselõiget mõlemale poolele, siis hõõru kalad oliiviõliga ja maitsesta nii seest kui ka väljast soola ja pipraga. Pane mõned apteegitillivõrsed kalade kõhtu.
Majoneesi valmistamiseks pane kaussi munakollane, vispelda juurde veiniäädikas ning näputäis soola. Vispelda peene nirena juurde õli (võid kasutada ka mainitud õlide segu), alguses tilkhaaval, hiljem, kui emulsioon juba tekib, veidi julgemalt. Sega juurde pastis, murulauk ja fenkol, vajadusel lisa ka veidi soola.
Kui oled kala grillimiseks valmis, siis kuumuta grill keskmise kuumuseni. Pane kalad grillrestile ja küpseta 6-8 minutit, kuni kalad on küpsed (pööramine ei ole huntahvena puhul vajalik). Serveerimisel tõsta kala taldrikule nii, et grillitud ehk krõbedam pool jääb ülespoole.
Serveeri grillitud huntahvenat koos fenkolimajoneesiga ja värskete keedetud kartulite ning salatiga.
Rick Steini retsept siit.
Huntahven fenkolimajoneesiga
Grillitud terve huntahven (seabass) apteegitilli- ehk fenkolimajoneesiga.