Kevadehõnguline pirukas herneste ja spargliga.
400 g pärmi-lehttainast
1 muna
300 g kitsepiima kreemjuustu (Altenburger)
200 ml 10% rõõska koort e. kohvikoort
1 tl Herbes de Provence'i ürdisegu
soola ja musta pipart
100 g rohelist rohelist sparglit
0,5 dl külmutatud rohelisi herneid
Sulata pärmi-lehttainas, siis rulli see õhemaks ja suru see (kandilise) lahtikäiva pirukavormi põhjale ja äärtele.
Pane rohelised herned kaussi ja vala peale kuum vesi. Lase mõned minutit pehmeneda, siis nõruta.
Täidise jaoks klopi muna lahti, lisa kreemjuust, rõõsk koor ja ürdisegu. Sega ühtlaseks, maitsesta soola-pipraga. Vala täidis tainale.
Aseta peale spargivarred ja puista üle roheliste hernestega.
Küpseta eelsoojendatud 200-kraadises ahjus 25 minutit kuni täidis on hüübinud ja pirukaservad krõbedaks küpsenud.
Retsept ja foto: Synnove Finden Eesti
Kevadine pirukas kitsepiima kreemjuustu, spargli ja hernestega
Kevadehõnguline pirukas herneste ja spargliga.