Kevadine pirukas kitsepiima kreemjuustu, spargli ja hernestega

Kevadehõnguline pirukas herneste ja spargliga.

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g pärmi-lehttainast

1 muna

300 g kitsepiima kreemjuustu (Altenburger)

200 ml 10% rõõska koort e. kohvikoort

1 tl Herbes de Provence'i ürdisegu

soola ja musta pipart

100 g rohelist rohelist sparglit

0,5 dl külmutatud rohelisi herneid

Valmistamine

Sulata pärmi-lehttainas, siis rulli see õhemaks ja suru see (kandilise) lahtikäiva pirukavormi põhjale ja äärtele.

Pane rohelised herned kaussi ja vala peale kuum vesi. Lase mõned minutit pehmeneda, siis nõruta.

Täidise jaoks klopi muna lahti, lisa kreemjuust, rõõsk koor ja ürdisegu. Sega ühtlaseks, maitsesta soola-pipraga. Vala täidis tainale.

Aseta peale spargivarred ja puista üle roheliste hernestega.

Küpseta eelsoojendatud 200-kraadises ahjus 25 minutit kuni täidis on hüübinud ja pirukaservad krõbedaks küpsenud.

Retsept ja foto: Synnove Finden Eesti

LISA KOMMENTAAR