Liibanonipäraste maitsetega ahju- või grillkana.
1 terve kana
soola ja musta pipart
4-6 peenestatud küüslauguküünt
1.25 dl sidrunimahla
2 tl värsket hakitud tüümiani e. aed-liivateed
1 tl paprikapulbrit
0.25-0.5 tl Cayenne'i pipart
1 tl soola
0.5 tl purustatud musta pipart
1 dl oliiviõli
Sega kausis marinaadiained ja vala kanale. Lase kanal vähemalt 6 tundi külmkapis maitsestuda.
Enne grillimist lase kanal toatemperatuurini soojeneda.
Tõsta kana marinaadist välja ja grilli valmimiseni, aeg-ajalt marinaadiga niisutades.
Serveeri pitaleiva ja sidruniviiludega. NB! Sama marinaadi võib kasutada ka kanatükkide maitsestamiseks - sel juhul grilli kana grillvarrastel.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Kana tuli hästi mahlane ja hõrk. Kergelt sidrunimaitseline. Lastele ka meeldis :)
Zoozi saadetud foto:
Mul seisis marinaadis üleöö. Suhteliselt mahe kana. Rinnatükid oleksid ehk võinud maitsekamad olla, aga eks need paksemad kohad jäävadki õrnemad.
Liibanoni grillkana
Liibanonipäraste maitsetega ahju- või grillkana.