Liibanoni grillkana

Liibanonipäraste maitsetega ahju- või grillkana.

Kogus
neljale kuni viiele
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 terve kana

soola ja musta pipart

Marinaad:

4-6 peenestatud küüslauguküünt

1.25 dl sidrunimahla

2 tl värsket hakitud tüümiani e. aed-liivateed

1 tl paprikapulbrit

0.25-0.5 tl Cayenne'i pipart

1 tl soola

0.5 tl purustatud musta pipart

1 dl oliiviõli

Valmistamine

Sega kausis marinaadiained ja vala kanale. Lase kanal vähemalt 6 tundi külmkapis maitsestuda.

Enne grillimist lase kanal toatemperatuurini soojeneda.

Tõsta kana marinaadist välja ja grilli valmimiseni, aeg-ajalt marinaadiga niisutades.

Serveeri pitaleiva ja sidruniviiludega.

NB! Sama marinaadi võib kasutada ka kanatükkide maitsestamiseks - sel juhul grilli kana grillvarrastel.

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

 

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 12.02.2010 11:45

Kana tuli hästi mahlane ja hõrk. Kergelt sidrunimaitseline. Lastele ka meeldis :)

Pille
postitatud 04.05.2016 09:11

Zoozi saadetud foto:

Kaare
postitatud 04.05.2016 09:22

Mul seisis marinaadis üleöö. Suhteliselt mahe kana. Rinnatükid oleksid ehk võinud maitsekamad olla, aga eks need paksemad kohad jäävadki õrnemad.