2 tl taimeõli
1 kg seakõhtu
2 peotäit hoolikalt pestud koriandrijuuri
2 tervet küüslaugumugulat
4 punast aasia šalottsibulat
135 g riivitud palmisuhkrut
100 ml kalakastet
50 ml sojakastet
0,5 tl jahvatatud valget pipart
Lõika seakõht 3 cm kuubikuteks, kõige rasvasemad tükid tõsta kõrvale. Pese koriandrijuured hoolega, kaabi koor kergelt maha, siis tambi noaseljaga lapikuks. Koori küüslauguküüned, löö noalabaga lapikuks. Haki šalottsibulad peeneks.
Kuumuta õli paksupõhjalises praepannis tugeval kuumusel. Siis lisa need kõige pekisemad lihatükid ja prae neid u 4 minuttit, kuni rasv on sulanud.
Lisa koriandrijuured ja lömastatud küüslauguküüned, prae segades 2 minutit, kuni küüslauk on kuldne.
Siis lisa ülejäänud sealiha, hakitud šlotid, riivitud palmisuhkur, kalakaste, sojakaste, valge pipar ja u 60 ml ehk 4 sl vett. Kuumuta umbes 40 minutit, aeg-ajalt segades, kuni sealiha on pruunistunud ja peaaegu pehme.
Siis alanda kuumust, kata pann osaliselt kaanega ja lase veel umbes 40 minutit podiseda, kuni kaste on kleepjas.
Eemalda koriandrijuured, viska minema.
Austraalias tegutsenud Tai koka Amy Chanta retsept (siit). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Kust saab meie kohalikus kaubanduses koriandrijuurt?
Ega talvel ei saagi kuskilt, mina kasutasin koriandri varsi ja seemneid. Aga suvel saab peenrast ja siis tasub osa neist sügavkülma järgmiseks talveks tallele panna :)
Mhu waan
Karamelliseeritud seakõht Tai köögist. Vali pigem taine kõhutükk.