Spinati ja fontina risoto

Šotimaal elava itaalia koka Mary Contin retsept (Spinach and fontina risotto) After the carnivorous feasts of Christmas and New Year I look forward to cooking lighter dishes as spring approaches. I am a risotto maniac and always order it in restaurants when I see it on the menu. The best risotto I have tasted has been on Burano, one of the islands on the north east lagoons of Venice. The secret of a good risotto is the correct rice, well-flavoured stock and plenty of grated Parmigiano and butter. A bit of Italian sunshine always helps.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Spinatilisand:

250 g beebispinatit

2 sl oliiviõli

1 küüslauguküüs

1 kuivatatud tšillikaun

meresoola

Risoto:

50 g võid

1 sl oliiviõli

1 väike hakitud sibul

1 hakitud sellerivars

125 ml kuiva valget veini

1 l maitsekat kana- või köögiviljapuljongit

300 g Carnaroli või Arborio risotoriisi

2 sl riivitud parmesani juustu

2 sl riivitud kreemjat juustu - nt Fontina või Asiago

1 sidruni riivitud koor ja veidi sidrunimahla

Valmistamine

Loputa spinat külma veega, suru kuivaks. 

Kuumuta õli suurel praepannil. Lisa terve küüslauguküüs ja kuivatatud tšillikaun ning kuumuta veidi, et õli maitsestuks. 

Lisa spinatilehed, sega ja kuumuta 10-15 minutit. Siis eemalda küüslauk ja tšilli. Maitsesta spinat soolaga ja tõsta ootele. 

Alusta risoto valmistamist. Kuumuta puljong potis keemiseni, lase podiseda. 

Võta paksupõhjaline ja üsna lai potti, kuumuta selles või ja oliiviõli. Lisa hakitud sibul ja varsseller. Keera tuli madalaks, kata pott kaanega ja lase 10 minutit haududa.

Tõsta kuumust, sega juurde risotoriis. Kuumuta paar minutit aeg-ajalt segades. 

Sega juurde valge vein ja kuumuta, kuni alkohol on aurustunud. 

Nüüd lisa kulbikaupa kuuma puljongit, iga lisamise järel hoolikalt segades. Kui kogu puljong on lisatud, sega juurde spinat (koos pannile kogunenud leemega).

Risoto on valmis, kui riis on veel kergelt al dente keskelt, aga muidu kohev ja õhuline.

Tõsta pott tulelt, klopi juurde riivitud juustud ja tükike võid. Siis maitsesta sidrunikoore ja sortsu sidrunimahlaga, vajadusel lisa ka soola. 

Kata nüüd pott kaanega ja lase risotol veel 5 minutit maitsestuda. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR