Po' boy

"Po' boy" on USA Louisiana osariigist pärit toitev võileib, mille täidiseks on röstbiif või siis praetud mereannid, enamasti krevetid, kala, austrid või krabi.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Friikala:

600 g tilaapiafileed või muud valget kala

soola ja musta pipart

2 muna

200 g nisujahu

200 g maisijahu

Frittimiseks:

1 l päevalilleõli

Lisaks:

6 hot dogi saia või täisterakuklit

1 rooma salat

500 g Hellmann's Real Mayonnaise majoneesi

Valmistamine

Võta kolm kaussi. Esimese kausi sisse löö lahti munad, teise kaussi pane nisujahu, kolmandasse maisijahu.

Lõika sulatatud ja kuivemaks patsutatud kalafilee 2 cm tükkideks, maitsesta need soola-pipraga. Kasta kalatükid seejärel esmalt munasse, siis nisujahusse ja siis maisijahusse. 

Kuumuta sügavas potis või fritüüris päevalilleõli keskmisel kuumusel. Prae kalatükid jaokaupa ümberringi krõbedaks ja läbinisti küpseks. (Õli peab olema parajalt kuum - liiga külmas õlis praadides muutub paneering rasvaseks).

Võta praetud kalatükid kurnlusikaga välja, tõsta köögipaberile tahenema. 

Po' boy jaoks aseta iga saiakese/kukli vahele ribastatud lehtsalatit, siis krõbedad kalatükid ja seejärel ohtralt majoneesi. 

Serveeri.

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR