Tilliskoonid

Serveeri tilliskoone suitsulõhe ja värske kurgisalatiga.

Kogus
7-8 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Skoonid:

200 g nisujahu (plain flour)

200 g täisteranisujahu

1 tl söögisoodat

10 g hakitud värsket tilli

1 tl soola

50 g hakitud külma võid

300 ml sooja piima

1 tl mooniseemneid

Serveerimiseks:

200 g külmsuitsulõhet viiludena

300 g pehmet toorjuustu

Valmistamine

Skoonide valmistamiseks kuumuta ahi 230C. Puista ahjuplaadile veidi jahu.

Sega kausis tavaline ja täisterajahu, söögisooda, hakitud till ja sool omavahel. Siis lisa võikuubikud ning näpi sõrmede vahel, kuni või on korralikult segunenud. Kalla juurde piim, sega kiiresti ühtlaseks. 

Kummuta tainas jahusele töölauale, puista ka peale veidi jahu. Sõtku jahuste kätega tainast 2-3 korda, siis patsuta või rulli 4 cm kettaks. Lõika 7 cm läbimõõduga ümmargusteks ketasteks, kastes ketast iga lõikamise järel jahusse. Ülejäänud tainas suru uuesti kokku, rulli ja lõika ketastesks. 

Tõsta tainakettad ahjupannile, pintselda pealt piimaga ja puista peale mooniseemneid. Küpseta 230-kraadises ahjus 15-18 minutit, kuni skoonid on kuldsed ja kenasti kerkinud. 

Lase metallrestil jahtuda. 

Nipid ja soovitused:

  • Skoonid on parimad valmistamise päeval!
  • Serveerimiseks murra skoonid pooleks, määri peale toorjuustu ning tõsta peale külmsuitsulõheviil. Juurde sobib ka värske kurgisalat. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR