200 g nisujahu (plain flour)
200 g täisteranisujahu
1 tl söögisoodat
10 g hakitud värsket tilli
1 tl soola
50 g hakitud külma võid
300 ml sooja piima
1 tl mooniseemneid
Serveerimiseks:200 g külmsuitsulõhet viiludena
300 g pehmet toorjuustu
Skoonide valmistamiseks kuumuta ahi 230C. Puista ahjuplaadile veidi jahu.
Sega kausis tavaline ja täisterajahu, söögisooda, hakitud till ja sool omavahel. Siis lisa võikuubikud ning näpi sõrmede vahel, kuni või on korralikult segunenud. Kalla juurde piim, sega kiiresti ühtlaseks.
Kummuta tainas jahusele töölauale, puista ka peale veidi jahu. Sõtku jahuste kätega tainast 2-3 korda, siis patsuta või rulli 4 cm kettaks. Lõika 7 cm läbimõõduga ümmargusteks ketasteks, kastes ketast iga lõikamise järel jahusse. Ülejäänud tainas suru uuesti kokku, rulli ja lõika ketastesks.
Tõsta tainakettad ahjupannile, pintselda pealt piimaga ja puista peale mooniseemneid. Küpseta 230-kraadises ahjus 15-18 minutit, kuni skoonid on kuldsed ja kenasti kerkinud.
Lase metallrestil jahtuda.
Retsept siit.
Tilliskoonid
Serveeri tilliskoone suitsulõhe ja värske kurgisalatiga.