Ahjuhernesupp

Ahjupotis on hernesupi valmistamine imelihtne. Kuumuta esmalt liha keemiseni, siis lisa leotatud kruubid-herned ning tükeldatud köögiviljad, pane pott ahju ja võta 2-3 tunni pärast supp ahjust välja.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 suitsutatud seakoot

3 dl kuivatatud herneid

1 dl odrakruupe

4 kartulit

2 porgandit

2-3 küüslauguküünt

1-2 sibulat

1 loorberileht

soola ja musta pipart

vett

Valmistamine

Pane herned ja kruubid ööseks külma veega likku.

Hommikul pane suitsuliha (nt tagakoot) potti ja lisa nii palju vett, et liha oleks kaetud. Kuumuta keemiseni, koori vahukulbi abil vajadusel vaht. 

Siis lisa leotatud herned ja kruubid. Koori porgandid ja kartulid, lõika väikesteks tükkideks ja lisa amuti potti. Lisa terve sibul, kooritud küüslauguküüned ja loorberileht ning maitsesta supp soola-pipraga.

Kata pott kaanega, siis tõsta 2-3 tunniks 160-kraadisesse ahju hauduma. 

Serveerimiseks võta suitsuliha välja, puhasta ja tükelda. Lihatükid pane supi sisse tagasi. 

Nipid ja soovitused:

  • Meie kasutasime kuivatatud rohelisi herneid, aga sobivad ka poolitatud herned ja kuivatatud kollased herned. 
  • Sibulat pole koorida vaja, aga eemalda lahtised lehed ja trimmi juureots siledaks. 
  • Kui porgandid on veel kenad, siis ei pea neid tingimata koorima, piisab ka pesemisest. 
  • Kui Sul ei ole spetsiaalset ahjupotti, siis võid kasutada metallist supipotti. Aseta sel juhul poti peale esmalt fooliumileht ning suru servad kinni, siis kata pott kaanega. Foolium toimib tihendina. 
LISA KOMMENTAAR

Anne Leht
postitatud 16.02.2021 20:53

Tegin ahjuhernesuppi. Ma pole enne kunagi hernesupi sisse kartuleid pannud, sai väga maitsev!