3 pärlkana
2 sl mett
1 laimi mahl ja riivitud koor
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
2 purustatud küüslauguküünt
3 sl hakitud siledalehist peterselli
2 sl hakitud värsket estragoni
soola ja musta pipart
150 ml magusat šerrit (sweet sherry)
3 sl oliiviõli
Lisaks:4 punast peeti
4 sl oliiviõli
Pane pärlkanad sobiva suurusega ahjupannile.
Sega mesi, riivitud laimikoor, pressitud laimimahl, jahvatatud vürtsköömned, hakitud küüslauk, petersell ja estragon, maitsesta soola-pipraga. Hõõru saadud segu pärlkanadele ja lase 30 minutit maitsestuda.
Kuumuta ahi 180C.
Kalla pärlkanadele šerri. Tõsta pärlkanad ahju ning küpseta 180-kraadise ahju keskosas 40-45 minutit, linnukesi aeg-ajalt pannileemega kastes, kuni need on küpsed. Kui roog liiga kuivale jääb, lisa ahjuvormi veidi vett.
Tõsta pärlkanad serveerimisalusele ja lase 15 minutit puhata.
Pärlkana küpsemise ajal koori köögiviljad, lõika 4 cm sektoriteks või kangideks. Eelkeeda neid 5 minutit soolaga maitsestatud vees, siis kurna ja pane ahjupannile. Sega juurde oliiviõli ja küpseta 200-kraadise ahjus kuldseks ja krõbedaks. Sega 1-2 korda küpsetamise ajal.
Serveeri pärlkana koos köögiviljadega.
Allikas: Millennium Christmas at Tesco (dets 1999, Guinea fowl with a lime herb glaze and roasted vegetables)
Pärlkana ürdi-laimiglasuuriga