Pärlkana ürdi-laimiglasuuriga

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
2 tundi
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

3 pärlkana

2 sl mett

1 laimi mahl ja riivitud koor

1 tl jahvatatud vürtsköömneid

2 purustatud küüslauguküünt

3 sl hakitud siledalehist peterselli

2 sl hakitud värsket estragoni

soola ja musta pipart

150 ml magusat šerrit (sweet sherry)

3 sl oliiviõli

Lisaks:

4 pastinaaki

4 porgandit

4 punast peeti

4 sl oliiviõli

soola

Valmistamine

Pane pärlkanad sobiva suurusega ahjupannile. 

Sega mesi, riivitud laimikoor, pressitud laimimahl, jahvatatud vürtsköömned, hakitud küüslauk, petersell ja estragon, maitsesta soola-pipraga. Hõõru saadud segu pärlkanadele ja lase 30 minutit maitsestuda. 

Kuumuta ahi 180C. 

Kalla pärlkanadele šerri. Tõsta pärlkanad ahju ning küpseta 180-kraadise ahju keskosas 40-45 minutit, linnukesi aeg-ajalt pannileemega kastes, kuni need on küpsed. Kui roog liiga kuivale jääb, lisa ahjuvormi veidi vett. 

Tõsta pärlkanad serveerimisalusele ja lase 15 minutit puhata. 

Pärlkana küpsemise ajal koori köögiviljad, lõika 4 cm sektoriteks või kangideks. Eelkeeda neid 5 minutit soolaga maitsestatud vees, siis kurna ja pane ahjupannile. Sega juurde oliiviõli ja küpseta 200-kraadise ahjus kuldseks ja krõbedaks. Sega 1-2 korda küpsetamise ajal. 

Serveeri pärlkana koos köögiviljadega. 

Loe veel:

Allikas: Millennium Christmas at Tesco (dets 1999, Guinea fowl with a lime herb glaze and roasted vegetables)

LISA KOMMENTAAR