Siin võid kasutada ka valmis beseepõhju, aga muidugi võib beseepõhjad ka ise küpsetada.
5 munavalget
2,5 dl suhkrut
4 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
200-300 g kohupiima
1-2 dl maasikamoosi või 4-5 sl maasikalikööri
värskeid maasikaid
sidrunmelissi
2 valmis beseepõhja
Kui teed beseepõhjad ise, siis vahusta munavalged kohevaks vahuks. Lisa suhkur kahes-kolmes jaos ja siis vahusta tugevaks läikivaks vahuks.
Suru pritskotiga või määri lusika abil suurele ahjuplaadile kaks ümmargust tordipõhja.
Küpseta 125-kraadise ahju allosas umbes tund aega, kuni põhi on kuiv ja krõbe.
Vahusta rõõsk koor, sega juurde kohupiim ja maasikamoos või maasikaliköör.
Pool tundi enne serveerimist määri maasikakreem alumisele beseepõhjale. Aseta peale teine beseepõhi. Kaunista maasikate ja sidrunmelissiga.
Soome retsept (Mansikka-marenkitorttu).
Maasika-beseetort
Siin võid kasutada ka valmis beseepõhju, aga muidugi võib beseepõhjad ka ise küpsetada.