Maasika-beseetort

Siin võid kasutada ka valmis beseepõhju, aga muidugi võib beseepõhjad ka ise küpsetada.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Beseepõhjad:

5 munavalget

2,5 dl suhkrut

Täidis:

4 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

200-300 g kohupiima

1-2 dl maasikamoosi või 4-5 sl maasikalikööri

Kaunistuseks:

värskeid maasikaid

sidrunmelissi

Soovi korral:

2 valmis beseepõhja

Valmistamine

Kui teed beseepõhjad ise, siis vahusta munavalged kohevaks vahuks. Lisa suhkur kahes-kolmes jaos ja siis vahusta tugevaks läikivaks vahuks. 

Suru pritskotiga või määri lusika abil suurele ahjuplaadile kaks ümmargust tordipõhja. 

Küpseta 125-kraadise ahju allosas umbes tund aega, kuni põhi on kuiv ja krõbe. 

Vahusta rõõsk koor, sega juurde kohupiim ja maasikamoos või maasikaliköör. 

Pool tundi enne serveerimist määri maasikakreem alumisele beseepõhjale. Aseta peale teine beseepõhi. Kaunista maasikate ja sidrunmelissiga. 

Soome retsept (Mansikka-marenkitorttu). 

LISA KOMMENTAAR