800 g kuivatatud kikerherneid
2-3 värsket salveioksa
4-5 värsket petersellioksa
2 värsket rosmariinioksa
200 g polbnisu e. emmernisu (farro)
vett
Soffritto:100 ml külmpressitud oliiviõli
1 tl tšillihelbeid
Pane kikerherned vähemalt 8 tunniks külma vette ligunema. Siis kurna ja loputa.
Pane kikerherned suurde potti, siis lisa 2 liitrit külma vett. Keera ürdid marlitüki sisse ja lisa potti koos küüslauguküüntega. Kata pott kaanega, kuumuta keemiseni. Siis tõsta kaas veidi irvakile ja alanda kuumust. Keeda tasasel tulel u 1,5-2 tundi, kuni kikerherned on täiesti pehmed.
Eemalda ürdituust ja viska minema. Võta kurnlusika abil u 3 lusikatäit kikerherneid välja, pane kõrvale.
Püreesta ülejäänud kikerherned keeduvees kas saumikseri abil või jaokaupa köögikombainis.
Siis kuumuta supp uuesti keemiseni, lisa farro e. emmer- ehk polbnisu. Maitsesta soola-pipraga ja sega hoolega, siis keeda umbes 20 minutit või kuni farro on pehme. Siis sega juurde ülejäänud kikerherned.
Keetmise ajal valmista soffritto. Kuumuta õli väikesel praepannil. Lisa viilutatud küüslauk, rosmariinilehekesed ja tšillihelbed ning prae tasasel tulel pidevalt segades umbes 2 minutit. Kui küüslauk on kuldne, sega soffritto supi hulka.
Retsept siit.
Kikerherne-polbnisusupp
Farro e. polbnisu e. emmernisu ning kikerhernestega supp Itaaliast. Põnevas supis keedetakse emmernisu e. polbnisu kikerhernepürees. Kasuta siin kindlasti kooritud ja lihvitud polbnisu (farro perlato) - vaid see keeb 20-25 minutiga pehmeks.