Neeruhautis

Hautatud vasikaneerud koorekastmes.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 suurem vasikaneer või 2 väiksemat vasikaneeru

1 sl võid või margariini

1 sl õli

3 sl hakitud peterselli

1 sl hakitud porrut

1 purustatud küüslauguküüs

soola

musta pipart

valget pipart

0,5 sidruni mahl

0,5 dl lihapuljongit

0,5 sl nisujahu

2 dl 10% rõõska koort e. kohvikoort

Valmistamine

Eemalda esmalt neerult terava noa abil rasv. Loputa puhastatud neerud, siis lõika kuubikuteks. 

Kuumuta potis või ja õli, lisa neerud ja pruunista kiiresti tugeval kuumusel. 

Lisa hakitud petersell, porru ja maitseained. Puista peale jahu, sega läbi, siis lisa puljong ja rõõsk koor. Lase umbes 5 minutit podiseda. Ära kauem hauta, sest neerud muutuvad vintskeks!

Serveeri keedetud riisi või kartulitega, kõrvale sobib ka tomatisalat või tükeldatud tomatid. 

Nipid ja soovitused:

  • Võid kasutada ka seaneeru, aga kupata see esmalt keevas vees.

Loe veel:

Soome retseptikaardilt (Munuaismuhennos)

LISA KOMMENTAAR