Röstitud punane salatsigur

Veganlik põnev köögiviljaroog punasest salatsigurist (radicchio), mille võib varem valmis teha.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
35-40 minutit
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 suurem punane salatsigur

3 sl oliiviõli

60 g sultana rosinaid

2 sl Marsala veini

väike punt siledalehist peterselli

näpuotsaga suhkrut

0,5 sidruni mahl ja peenelt riivitud koor

40 g piinia- või seedermänniseemneid

2 sl palsamiäädikat

Valmistamine

Kuumuta ahi 200°C.

Lõika punane salatsigur 8 sektoriks. Pane sobiva suurusega ahjupannile, lisa 1 sl oliiviõli ja maitsesta soolaga. Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit. 

Samal ajal pane rosinad Marsala sisse likku.

Sega teises väikeses kausis ülejäänud oliiviõli, peenelt hakitud petersell, suhkur, sidrunimahl ja riivitud koor. Maitsesta soola-pipraga.

Poeta rosinad+Marsala ja piiniaseemned salatsigurile ja küpseta veel 8-10 minutit.

Tõsta vaagnale, nirista peale petersellikaste. 

Nipid ja soovitused:

  • Kui Sa ei taha alkoholi kasutada, siis asenda Marsala apelsinimahla või veega. 
  • Soovi korral võid rosinad likku panna kasvõi paar tundi varem. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR