200 g võid + natuke määrimiseks
170 g suhkrut (u 2 dl)
4 suurt muna
75 g nisujahu
50 g kakaopulbrit
2 x 410 g purki pirnikonservi
25 g mandlilaaste
Serveerimiseks:Kuumuta ahi 190 C. Määri umbes 20 cm x 30 cm keraamiline ahjuvorm võiga.
Pane või potti ja sulata tasasel tulel. Tõsta või tulelt, lisa suhkur ja sega, kuni suhkur on sulanud.
Vispelda munad suures kausis heledaks kohevaks vahuks, siis sega juurde või-suhkrusegu. Sõelu juurde jahu ja kakao, siis sega hoolega läbi.
Kalla tainas võitatud ahjuvormi.
Kurna kompotipirnid (vedelikust võid morssi teha) ja säti need kenasti vormi (soovi korral võid pirnid viiludeks lõigata, siis jagunevad need ühtlasemalt). Puista peale mandlilaastud.
Küpseta ahju keskosas 25-30 minutit või kuni dessert pealt küpsenud on, aga seest veel pehme. Ära üle küpseta! Dessert peaks jääma seest brownie-laadne.
Serveeri soojalt koos vahukoore või jäätisega.
Algidee: BBC Good Food (vähendasime oluliselt suhkru kogust ja jätsime ära tumeda šokolaadi)
Mõnus pirni-šokolaadivorm
Soe šokolaadipuding kompotipirnidega.
Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.