2 keskmise suurusega kartulit
2 roogitud ja puhastatud kuld-merikokre (dorada) (a 400-500 g)
3 sl õli
peotäis kuivatatud karrilehti
1 tl vürtsköömneid (peenesta uhmris)
0,5 tl koriandriseemneid (peenesta uhmris)
2 viilutatud küüslauguküünt
1 viilutatud punane tšillikaun
15 g riivitud ingverijuurt
0,5 tl kollajuurt ehk kurkumit
1 sl tamarindipastat
200 ml kookospiima
Kuumuta ahi 180C.
Koori kartulid, lõika ampsusuurusteks tükkideks ja keeda soolaga maitsestatud vees 8-10 minutit või kuni peaaegu pehmed. Nõruta.
Tee kuld-merikogre mõlemale küljele noaga paar teravat sisselõiget. Hõõru soolaga ja lase 15 minutit tõmmata.
Kuumuta õli väiksemal praepannil. Lisa karrilehed ja prae 1-2 minutit, kuni need muutuvad kuldpruuniks. Eemalda karrilehed kurnlusikaga.
Pane pannile vürtsköömned, koriandriseemned, küüslauk, tšilli, ingver ja kollajuur, prae minut aega.
Sega juurde tamarindipasta, kookospiim ja maitsesta kergelt soolaga. Kuumuta keemiseni, sega pidevalt.
Aseta kalad parajalt suure ahjupanni peale. Laota kartulid ümber kalade. Nirista kaste kalale ja kartulitele.
Küpseta 180-kraadises ahjus 30 minutit, kuni kala on küps.
Serveerimisel puista peale praetud karrilehed. Kõrvale paku india leibu (nt naan) ja kausike tamarindi-tšatnit.
Allikas: Waitrose
Kuld-merikoger Goa moodi
Doraado ehk kuld-merikoger sobib hästi selle rikkaliku kastmega. Soovi korral võid kasutada ka fileesid, aga arveta siis kaks fileed sööja kohta.