Kuld-merikoger Goa moodi

Doraado ehk kuld-merikoger sobib hästi selle rikkaliku kastmega. Soovi korral võid kasutada ka fileesid, aga arveta siis kaks fileed sööja kohta.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
1 tund ja 5 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 keskmise suurusega kartulit

2 roogitud ja puhastatud kuld-merikokre (dorada) (a 400-500 g)

3 sl õli

peotäis kuivatatud karrilehti

1 tl vürtsköömneid (peenesta uhmris)

0,5 tl koriandriseemneid (peenesta uhmris)

2 viilutatud küüslauguküünt

1 viilutatud punane tšillikaun

15 g riivitud ingverijuurt

0,5 tl kollajuurt ehk kurkumit

1 sl tamarindipastat

200 ml kookospiima

Valmistamine

Kuumuta ahi 180C. 

Koori kartulid, lõika ampsusuurusteks tükkideks ja keeda soolaga maitsestatud vees 8-10 minutit või kuni peaaegu pehmed. Nõruta.

Tee kuld-merikogre mõlemale küljele noaga paar teravat sisselõiget. Hõõru soolaga ja lase 15 minutit tõmmata. 

Kuumuta õli väiksemal praepannil. Lisa karrilehed ja prae 1-2 minutit, kuni need muutuvad kuldpruuniks. Eemalda karrilehed kurnlusikaga. 

Pane pannile vürtsköömned, koriandriseemned, küüslauk, tšilli, ingver ja kollajuur, prae minut aega. 

Sega juurde tamarindipasta, kookospiim ja maitsesta kergelt soolaga. Kuumuta keemiseni, sega pidevalt.

Aseta kalad parajalt suure ahjupanni peale. Laota kartulid ümber kalade. Nirista kaste kalale ja kartulitele. 

Küpseta 180-kraadises ahjus 30 minutit, kuni kala on küps. 

Serveerimisel puista peale praetud karrilehed. Kõrvale paku india leibu (nt naan) ja kausike tamarindi-tšatnit. 

Nipid ja soovitused:

  • Waitrose'i "Indian Bread Selection" sisaldas 2008. aastal järgmist: tavaline naan, küüslaugu-koriandri naan, tavaline paratha, aloo paratha, peshwari paratha, roti (vt siit)

Loe veel:

Allikas: Waitrose

LISA KOMMENTAAR