Vaarikamannavaht

Speltamannaga kerge magustoit.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

5 dl külmutatud vaarikaid

1 l vett

1 dl toor-roosuhkrut

1,5 dl täistera- speltamannat

näpuotsaga soola

Lisaks:

külma piima ja veel vaarikaid

Valmistamine

Pane potti vaarikad, vesi ja suhkur. Kuumuta keemiseni, siis hauta kaane all umbes 15 minutit, kuni marjadest eraldub mahla. 

Lisa täistera-speltapanna hoolega vispeldades. Jätka hautamist, kuni puder pakseneb. Tõsta pott tulelt ja lase jahtuda. 

Klopi puder kohevaks elektrimikseri abil. Serveeri piimaga, kaunista vaarikatega. 

Loe veel:

Retsept: Kari Kaipanen "Speltillä luonnolisesti parempaa"

LISA KOMMENTAAR