Pošeeritud kilttursk sinepiga

Briti koka James Martini vanaisa retsept (My Granddad's Poached Haddock with Mustard).

Kogus
kahele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

suitsukala -

1 suitsutatud kilttursa- e. pikšafilee

1 loorberileht

paar musta pipra tera

0,5 hakitud sibulat

500 ml piima

50 g võid

1 sl nisujahu

2 sl Dijoni sinepit

2 sl hakitud värsket siledalehist peterselli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lõika kilttursafilee pooleks, pane madalasse potti. Lisa loorber, sibul, pipraterad ja piim. 

Kuumuta keemiseni, siis lase tasasel tulel 4-5 minutit podiseda, kuniks kala läbi küpseb. 

Võta kala ettevaatlikult leeme seest välja, hoia soojas. Kurna keeduleem ja hoia alles. 

Sulata potis või, lisa jahu ja kuumuta segades 15-20 sekundit (roux). Lisa aeglaselt piim, vispelda ühtlaseks (võimalik, et kogu piima ei ole tarvis). Lisa sinep ja hakitud petersell, maitsesta soola-pipraga. 

Tõsta kaste kalafileedele, serveeri krõbeda koorikuga juuretisesaiaga. 

LISA KOMMENTAAR