suitsukala -
1 suitsutatud kilttursa- e. pikšafilee
paar musta pipra tera
0,5 hakitud sibulat
500 ml piima
50 g võid
1 sl nisujahu
2 sl Dijoni sinepit
2 sl hakitud värsket siledalehist peterselli
soola ja musta pipart
Lõika kilttursafilee pooleks, pane madalasse potti. Lisa loorber, sibul, pipraterad ja piim.
Kuumuta keemiseni, siis lase tasasel tulel 4-5 minutit podiseda, kuniks kala läbi küpseb.
Võta kala ettevaatlikult leeme seest välja, hoia soojas. Kurna keeduleem ja hoia alles.
Sulata potis või, lisa jahu ja kuumuta segades 15-20 sekundit (roux). Lisa aeglaselt piim, vispelda ühtlaseks (võimalik, et kogu piima ei ole tarvis). Lisa sinep ja hakitud petersell, maitsesta soola-pipraga.
Tõsta kaste kalafileedele, serveeri krõbeda koorikuga juuretisesaiaga.
Pošeeritud kilttursk sinepiga
Briti koka James Martini vanaisa retsept (My Granddad's Poached Haddock with Mustard).