2 sl koriandriseemneid
2 tl vürtsköömneid
4 nelki
3 rohelist kardemonikupart
5 cm kaneelikoort
2 tl kivisoola
5 kuivatatud punast tšillikauna (leota)
3 tl kalganijuurt
1 tl kahvrilaimikoort
2 tl krevetipastat või Kambodža prahok kalapastat
1 tl hakitud koriandrijuurt
0,5 tl hakitud värsket kollajuurt ehk kurkumit
100 g röstitud kookoshelbeid
Leota kuivatatud tšillid pehmeks, siis kurna, eemalda seemned ja haki tšilli. Eemalda sidrunheinalt välimised kõvad kihid, siis haki peenelt. Koori ja haki šalotid ja küüslauguküüned. Koori ja haki kalganijuur. Murra kaneelikoor väiksemateks tükkideks.
Pane kuivad vürtsid kuivale pannile ja rösti tasasel tulel aromaatseks (ideaalis rösti iga vürts eraldi). Eemalda kardemoniseemned kupra seest. Pane röstitud vürtsid uhmrisse või kohviveskisse ja peenesta.
Lisa uhmrisse/kohviveskisse röstitud kookoshelbed, peenesta veidi.
Nüüd lisa ükshaaval "märjad" ained (sibul, küüslauk, tšilli jne) ja töötle ühtlaseks pastaks.
Pane kalapasta banaanilehe või fooliumitüki sisse, kuumuta aromaatseks, siis sega karripasta hulka.
Sega kõik hoolega.
Retsept siit.
Saramann karripasta
See Kambodža karripasta säilib paar päeva külmkapis või veidi kauem sügavkülmas.