Karri-kapsasalat

Serveeri karriga maitsestatud kapsa-porgandisalatit lisandina külmade lihalõikude juurde või võileivakattena. Rosinad ja karripulber lisavad siia brittide armastatud "coronation chicken" hõngu.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

500 g peenestatud kapsast

1 suur porgand

1 suur õun

3 sl rosinaid

Salatikaste:

4 sl majoneesi

4 sl maitsestamata jogurtit

1 sl karripulbrit (soovi korral rohkem)

1 tl suhkrut

0,5 sidruni mahl

soola ja musta pipart

Valmistamine

Peenesta kapsas, riivi porgand jämedalt ja haki kooritud õun kuubikuteks.

Valmista salatikaste: sega majonees, jogurt, karripulber, suhkur ja sidrunimahl suures kausis, maitsesta soola ja pipraga. Lisa kapsas, porgandid, õunad ja rosinad.

Nipid ja soovitused:

  • Munavaba versiooni jaoks kasuta munavaba majoneesi (nt taimset majoneesi).
  • Laktoosivaba versiooni jaoks kasuta laktoosivaba jogurtit. 

Retsept on briti autori Richard Cawley raamatust "Fast fab Food" 1997 (Curried Coleslaw)

LISA KOMMENTAAR