1 roheline tšillikaun (u 10 g)
1 väike punane sibul (u 60 g)
1 sl õunaäädikat
soola ja musta pipart
2,5 sl oliiviõli
25 g ingverijuurt
0,5 tl vürtsköömneid
1 tl mahedamaitselist karripulbrit
0,25 tl tšillihelbeid
200 g konservitud võiube (nõrutatud kaal)
1,5 sl hakitud värsket koriandrit (u 5 g)
60 ml ehk 4 sl 35% rõõska koort ehk vahukoort
100 g küpset Cheddari juustu (mature cheddar)
2 suurt juuretisesaia viilu
Lõika tšilli õhukesteks ratasteks. Koori sibul, lõika õhukesteks ratasteks. Koori ingver, riivi peenelt. Koori küüslauk, purusta. Haki koriander kergelt. Riivi cheddar juust jämeda riiviga. Lõika juuretisesai 1,5 cm viiludeks.
Pane tšilli, sibul, äädikas ja näpuotsatäis soola väikesesse kaussi. Sega ja lase siis tõmmata ja maitsestuda veidi aega ehk kuniks Sa ülejäänud roaga tegeled.
Pane keskmise suurusega pannile või potti 1,5 sl õli ning kuumuta keskmiselt tugeval tulel. Kui õli on kuum, lisa ingver ja küüslauk ja prae 2-3 minutit, pidevalt segades, kuni ingver ja küüslauk on kergelt kuldsed ja aromaatsed.
Lisa vürtsid, prae 30 sekundit, siis lisa nõrutatud võioad. Maitsesta 0,5 tl soolaga ja julgelt musta piparaga.
Keera tuli kinni, lase 5-10 minutit jahtuda.
Kuumuta samal ajal grillahi.
Sega jahtunud oasegu hulka hakitud koriander, rõõsk koor ja riivitud Cheddar.
Pane saiaviilud väikesele ahjuplaadile, küpseta 2 minutit.
Võta ahjust välja, pööra saiaviilud ringi. Nirista peale 1 sl õli, siis jaota peale oasegu. Küpseta kuuma grilli all 4-5 minutit, kuni segu on kuldne.
Tõsta pool sibulasegust peale, ülejäänud aseta kausiga lauale. Serveeri.
Retsept siin.
Karrioad saial
Briti koka Yotam Ottolenghi veidi peenem versioon brittide "beans on toast" einest.