5 värsket punast tšillikauna
2 kooritud küüslauguküünt
5 sl taimeõli
200 g sibulat
1,5 sl tumepruuni suhkrut
1 tl soola
1 sl kontsentreeritud tomatipastat
2 sl vett
300-400 g kooritud suuri krevette
Eemalda tšillikaunadelt varred ja haki tšillikaunad. Koori küüslauguküüned. Koori sibul, lõika viiludeks. Vajadusel koori krevetid (sabad jäta alles).
Pane tšilli, küüslauk ja 1 sl õli väikese köögikombaini sisse ja töötle pastaks.
Kuumuta suurel prae- või vokkpannil ülejäänud 4 sl õli tugeval tulel. Lisa sibul ja küüslaugu-tšillipasta ning kuumuta segades 2 minutit, kuni sibulaviilude servad hakkavad klaasjaks muutuma.
Lisa suhkur, sool, tomatipasta ja vesi. Prae segades minut aega, kuni saad ühtlase kastme.
Lisa kooritud krevetid ja prae veel 2 minutit, kuni krevetid on küpsed. Serveeri.
Retsept siit.
Krevetid vürtsikas tomatikastmes
"Prawns in tomato sambal" on kiiresti valmiv kodune Malaisia roog.