1 väiksem keegelkõrvits
2 tl oliiviõli
väike peotäis salveilehti
8 head pontsakat toorvorsti
0,25 riivitud muskaatpähklit
350 g teokarbipastat (conchiglioni, pasta shells)
50 g võid
50 g nisujahu
850 ml piima
50 g riivitud parmesani juustu
100-125 g riivitud Fontina juustu või Mozzarella juustu
veidike trühvliõli
soola ja musta pipart
Koori keegelkõrvits, eemalda seemned ja säsi, lõika kõrvits väikesteks kuubikuteks. Pane mikrolainekindlasse kaussi koos 1 sl veega, siis küpseta mikrolaineahjus 10 minutit või kuni kõrvits on pehme. (Võid kõrvitsa ka aurutis pehmeks keeta).
Samal ajal kuumuta praepannil 2 sl õli. Lisa kergelt hakitud salveilehed ja prae, kuni need on krõbedad. Tõsta kurnlusikaga pannilt ära köögipaberile tahenema.
Pigista toorvorstidest sisu välja ja vormi sellest hakklihamassist umbes puhastamata sarapuupähkli suuruseid pallikesi. Pane need pannile ja pruunista ümberringi. Lisa pool aurutatud kõrvitsakuubikutest ja praetud salveilehed, tõsta kõrvale.
Tambi ülejäänud kõrvits katki, maitseta muskaadiga ning soola-pipraga.
Kuumuta ahi 220C.
Keeda teokarbipasta vastavalt pakendi juhistele soolaga maitsestatud vees, siis nõruta hoolega.
Sulata või potis, lisa jahu ja sega pastaks. Siis lisa piim ja vispelda ühtlaseks kastmeks. Kuumuta, kuni kaste veidi pakseneb. Lisa purustatud keegelkõrvits, riivitud parmesan ja maitseta parajaks.
Lisa 3-4 sl kastmest kõrvitsa-lihapallisegule, et see veidi pehmeneks.
Määri ülejäänud kõrvitsa-jahukaste suure ahjuvormi põhjale. Laota nõrutatud teokarbipasta ahjuvormi, neid kergelt kastmesse surudes.
Jaota lihapallikeste-kõrvitsasegu pastakarpidesse. Siis jaota peale riivitud juust (fontina või mozzarella), seejärel riivi peale veel veidi Paremsani. Piserda peale veidi trühvliõli.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit või kuni roog on pealt kuldpruun.
Retsept siit.
Täidetud teokarbipasta hakkliha ja keegelkõrvitsaga