400 g võiga pärmi-lehttainast
1 sl oliiviõli
2 tl mett või vahtrasiirupit
1 tl karripulbrit
1 tl hakitud värsket tüümiani
12 väikest porgandit
soola ja musta pipart
3 sl hapukoort
määrimiseks muna
Kuumuta ahi 200°C (pöördõhuga 180°C).
Nirista õli, mesi/vahtrasiirup, karripulber ja tüümian äärega ahjupannile, siis veereta porgandeid selles segus. Maitsesta soola-pipraga, siis küpseta umbes 30 minutit või kuni porgandid on küpsed.
Lõika lehttainas 12 nelinurgaks (piklikud lehed lõika kolmeks).
Määri igale tainalehele veidi hapukoort, siis aseta igale tainalehele ahjuporgand. Keera tainas ümber porgandi rulli, siis tõsta pirukad ahjuplaadile, liitekoht all.
Pintselda pirukad pealt lahtiklopitud munaga. Soovi korral puista peale veidi karripulbrit ja soola-pipart.
Küpseta umbes 15-20 minutit või kuni pirukad on kuldpruunid. Lase jahtuda veidi, siis serveeri.
Retsept ilmus ka ajakirjas JÕULUD (2024). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Ahjuporgandipirukad
Meie küpsetasime porgandeid ahjus spetsiaalselt nende pirukate jaoks, aga muidugi võib panna piruka sisse ka jõuludest alles jäänud ahjujuurikaid.