Kuusevõrse-latte

Põnev metsajook (soome k. kuusenkerkkälatte), mida saab teha ka veganversioonis. Külmkuivatatud kuusevõrsejahu (pakastekuivattu kerkkäjauhe) on Soomes juba saadaval.

Kogus
ühele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
5 minutit
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

2 dl tavalist piima või kaera- või mandlipiima

2 tl mett või fariinsuhkrut

1 tl kuusekasvupulbrit

Valmistamine

Kuumuta tavaline piim või taimne jook väikeses potis, tõsta tulelt! Ära keeda, sest keevas vedelikus kuusevõrsepulbri C-vitamiin hävineb.

Sega juurde mesi või suhkur ja kuusevõrsepulber. Vispelda või vahusta näiteks saumikseriga. 

Puista peale näpuotsatäis kuusevõrsepulbrit ja serveeri. 

Nipid ja soovitused:

  • Eriti koheva joogi jaoks kasuta barista-kaerapiima või muud barista-piima. 
  • Veganliku versiooni jaoks kasuta taimset piima ja magustamiseks fariinsuhkrut. 

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR

Loodussahver
postitatud 01.05.2021 22:54

Täitsa kodumaise tootena ka Eestis saadaval