Luisa Rõivase šokolaadi-münditort

Laulja ja kolme lapse ema Luisa Rõivas teeb seda torti oma laste sünnipäevapidudele. Kakaobiskviit, šokolaadimaitseline toorjuust ning šokolaaditäidisega piparmündikaramellid on selle tordi põhitegijateks.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

kakaoga biskviitpõhi (tordipõhi)

600 g 35% rõõska koort ehk vahukoort

1-2 sl suhkrut

1 pakk Marianne šokolaaditäidisega piparmündikomme (Fazer)

2 karpi Milka šokolaadimaitselist toorjuustu

Peale:

200 g šokolaadi

100 g 35% rõõska koort ehk vahukoort

Kaunistuseks:

marju

nonparelle ja suhkrukaunistusi

Valmistamine

Valmista kakaobiskviit nt selle retsepti järgi - kas ühe plaadibiskviidina või küpseta 24 cm vormis ja lõika jahtunult kaheks või kolmeks kihiks. 

Purusta Marianne kommid kannmikseris. 

Vahusta rõõsk koor suhkruga, siis mikserda hulka šokolaadimaitseline toorjuust ning seejärel lisa kommipuru. 

Kata biskviitpõhjad vahukoore-toorjuustukreemiga (alumistele kihtidele paksem kate, peale veidi õhem). 

Aseta tort külmkappi tahenema, ideaalis järgmise päevani., aga vähemalt 2-4 tunniks

Enne serveerimist kata kook šokolaadiglasuuriga. Sulata šokolaad ja rõõsk koor tasasel tulel ühtlaseks. siis lase veidi jahtuda ja seejärel kalla koogile. 

Kaunista marjade ja/või suhkrukaunistustega. 

Nipid ja soovitused:

  • Kui kooki söövad täiskasvanud, võib koogipõhjad kergelt kohviga immutada. 
  • Ühes Marianne kommipakis on 120 g komme. Purustatud kommipakis (Marianne Crush) on 150 g kommipuru.
  • Philadelphia Milka šokolaadiga toorjuust kaalub 175 g.
  • Glasuuris kasuta pigem tumedat šokolaadi. Toimetaja Kaare kasutas 56% Bitterit. 

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 17.11.2020 11:25

Tegin ka seda torti. Mees pole suur piparmündisõber, nii et temale väga ei meeldinud, aga lapsed (8,9,11) sõid isukalt!