Frititud suvikõrvitsaõied

Claudia Rodeni retsept. Autor soovitab kasutada siin pigem isaseid suvikõrvitsaõisi. Väga hästi sobivad ka kõrvitsaõied.

Kogus
neljale kuni kaheksale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

150 g nisujahu

soola ja musta pipart

näpuotsaga muskaatpähklit

2 sl oliiviõli

2 suurt muna

6 sl ehk 90 ml valget veini

6 sl ehk 90 ml vett

16 suvikõrvitsaõit

Frittimiseks:

oliiviõli

Valmistamine

Sega esmalt kokku tainas. Pane jjahu, sool, pipar, muskaat, õli ja munakollased kaussi ning klopi hoolega läbi. Siis vispelda  juurde vein ning nii palju vett, et saad kerge kreemja taina. Lase vähemalt 30 minutit paisuda. 

Siis vahusta munavalged tugevaks kohevaks vahuks ning sega jaokaupa taina hullka. 

Eemalda suvikõrvitsaõitelt tolmukad ning teravad tupplehed. 

Kuumuta potis umbes 4 cm õli - õli on piisavalt kuum, kui õlisse visatud saiatükk susiseb ja kiiresti pruunistub. 

Kasta suvikõrvitsaõied tainasse, siis friti õlis jaokaupa kuldpruuniks. 

Lase köögipaberil hetk taheneda, siis serveeri. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR