Õuna-sibulamoos

Õuna-sibulamoos sobib hästi liha ja juustu lisandiks.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

400 g õuna

300 g sibulat

3-4 sl rapsiõli

1,5 klaasi kuivemat valget veini

130 g suhkrut

veidi soola

sidrunimahla

riivitud muskaatpähklit

Valmistamine

Koori sibulad, tükelda väiksemateks kuubikuteks. Koori ja puhasta õunad, riivi jämeda riiviga või haki väikesteks kuubikuteks. 

Kuumuta sibulad õlis klaasjaks, lisa tükeldatud õunad, suhkur ja valge vein ja hauta madalal kuumusel, kuni vedelik on arustunud ning sibulatest ja õuntest on kokku keenud moosi moodi mass.

Maitsesta moos soola, sidrunimahla ja riivitud muskaadiga. Jahuta ja serveeri sealiha, kana- või pardiliha kõrvale. Sobib ka röstsaiale, leiva-saiakuivikutele ja juustulauale. 

Pliit&Plika perenaise Kerli Leieri retsept ilmus Postimehes (September 2020)

LISA KOMMENTAAR