Tee iga tomati sisse 5-6 peaaegu sisselõiget ehk siis lõika tomatid peaaegu 6-7 viiluks, aga ära täiesti läbi lõika. Pane igasse vahesse veidike mozzarella juustu. Aseta iga tomati keskele üks pikuti poolitatud loorberileht.
Aseta tomatid ahjus olevatele saiaviiludele.
Nüüd määri igasse tomativahesse veidi pestot, nirista peale veel oliiviõli ja maitsesta soola-pipraga.
Küpseta 20 minutit või kuni tomatid on pehmed ja läbi küpsenud. Serveeri koos saiaviiludega.
Retsept siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Väga hea! Mul juuretiseleiba ei olnud käepärast ja läksid käiku kaerasepiku viilud. Aga kõrvalroast on asi kaugel, minu arvates täiesti sobilik lõuna või õhtusöök. Kindlasti jääb lemmikute hulka.
Lõõtsatomatid
Tore kõrvalroog.