Lõõtsatomatid

Tore kõrvalroog.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
40 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

3-4 viilu juuretiseleiba

oliiviõli

12 ploomtomatit

2-3 Mozzarella juustu palli

6 värsket loorberilehte

tops värsket pestot

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 200C. 

Lõika juuretisesaiad ruutudeks. Pintselda saiatükid oliiviõliga, pane ahjuvormi põhjale ja pane 15-20 minutiks ahju. 

Tee iga tomati sisse 5-6 peaaegu sisselõiget ehk siis lõika tomatid peaaegu 6-7 viiluks, aga ära täiesti läbi lõika. Pane igasse vahesse veidike mozzarella juustu. Aseta iga tomati keskele üks pikuti poolitatud loorberileht. 

Aseta tomatid ahjus olevatele saiaviiludele. 

Nüüd määri igasse tomativahesse veidi pestot, nirista peale veel oliiviõli ja maitsesta soola-pipraga.

Küpseta 20 minutit või kuni tomatid on pehmed ja läbi küpsenud. Serveeri koos saiaviiludega. 

Retsept siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 25.10.2020 10:47

Väga hea! Mul juuretiseleiba ei olnud käepärast ja läksid käiku kaerasepiku viilud. Aga kõrvalroast on asi kaugel, minu arvates täiesti sobilik lõuna või õhtusöök. Kindlasti jääb lemmikute hulka.