Hallumilõõtsad

Vahemereline mõnus juusturoog.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
1 tund 20 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g konservitud purustatud tomateid

2 purustatud küüslauguküünt

1 tl kuivatatud punet

0,5 tl tšillihelbeid

1 suurem punane paprika

2 sl oliiviõli

4 plokki halloumi juustu

24 rohelist oliivi

1 sl kappareid

1 sidruni riivitud koor

peotäis siledalehist peterselli

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

soovi korral nisuleiba või juuretisesaia

rohelist salatit

Valmistamine

Kuumuta ahi 200C (pöördõhuga 180C). 

Pane tomatid, hakitud küüslauk, pune, tšillihelbed, hakitud paprika ja oliiviõli ahjuvormi, maitsesta soola-pipraga ja sega läbi. Küpseta 15 minutit. 

Samal ajal lõika hallumi-juustud "lõõtsadeks". Selleks aseta hallumi lauale kahe puulusika vahele ning lõika u 5 mm paksusteks "viiludeks" (puulusikad ei lase juustu läbi lõigata). 

Võta vorm ahjust välja, sega juurde oliivid ja kapparid. Siis tõsta hallumi-juustud vormi. Maitsesta pealt pipraga. Küpseta veel 45 minutit või kuni hallumi on pehme ja pealt kuldne. 

Puista peale riivitud sidrunikoor ja hakitud petersell ning serveeri. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR