750 g jahuseid kartuleid (nt Maris Piper)
50 g võid
1 hakitud sibul
1 hakitud küüslauguküüs
1 sl riivitud ingverijuurt
1 sl karripastat
1 sl kontsentreeritud tomatipastat
400 g purk konservitud kikerherneid (nõruta ja loputa)
väike punt värsket koriandrit
250 g filo-tainast
1 sl mustköömneid
Koori kartulid ja lõika 2 cm kuubikuteks. Pane keevasse soolaga maitsestatud vette ja keeda 3-4 minutit, kuni kartulid on peaaegu pehmed, aga mitte veel pudruks keenud. Kurna.
Kuumuta pannil tükk võid tasasel tulel. Lisa sibul, küüslauk ja ingver ja prae, kuni sibul pehmeneb.
Sega juurde karripasta ja tomatipasta ning prae segades 3 minutit.
Lisa nõrutatud kartulikuubikud, loputatud kikerherned ja törts vett. Kuumuta 2-3 minutit, kuni vedelik on köögiviljadesse imendunud. Sega juurde hakitud koriander.
Kuumuta ahi 200 C.
Sulata ülejäänud või väikeses potis. Määri 28cmx23cm ahjuvorm sulavõiga. Laota sinna 4-5 filotainalehte, iga lehte sulavõiga pintseldades.
Kalla kartuli-kikerhernesegu filotainalehtedele, siis keera filotainalehed peale. Seejärel pintselda 4-5 filotainalehte võiga ja "kortsuta" kokku ning aseta kartuli-kikerherneseu peale.
Puista peale mustköömned ning küpseta u 25 minutit või kuni filotainas on kenasti kuldpruun.
Lõika ruutudeks ja serveeri.
Retsept siit.
Kikerherne-kartuli-filotainavorm
Kikerherne-kartulivorm krõbeda filotainakattega. Vegetaarne põhiroog.