Lillkapsa-ramen

Helsingis asuvas "Fat Ramen" söögikohas pakutakse hõrku lillkapsa-ramenit. Siin kodune versioon.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1,2 l köögiviljapuljongit (nt fondist)

Tare:

1 tl soola

1,5 sl riisiäädikat

4 sl küüslauguga oliiviõli (nt. Virgino)

4 sl seesamipastat e. tahiinit

Frititud lillkapsas:

400 g lillkapsast

1 l rüpsiõli

0,5 tl soola

1 sl riisiäädikat

Lisaks:

2 talisibulat

4 paksoilehte

400 g ramen- munanuudleid

1,5 dl mikrovõrseid

Valmistamine

Pane köögiviljaleem potti kuumenema. 

Sega tare-komponendid väikeses kausis. 

Lõika lillkapsas väikesteks õisikuteks, viiluta paksoi ja talisibulad. 

Kuumuta frittimisõli potis 160C. Lisa lillkapsaõisikud ja friti neid jaokaupa kuumas õlis umbes 2 minutit. Tõsta frititud lillkapsas köögipaberile tahenema, siis maitsesta soola ja riisiäädikaga.

Keeda nuudlid teises potis soolaga maitsestatud vees (1 tl soola/1 l vett) vastavalt pakendil antud juhistele.

Sega tare köögiviljaleeme hulka. 

Jaota lillkapsas ja nuudlid portsjonkaussidesse, tõsta kuuma leent peale. Puista peale talisibul, paksoi ja võrsed. Serveeri kohe. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR