Makaronid cannellini ubadega

Makaronid cannellini ubadega.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g purk konservube (valgeid cannellini ube)

7,5 dl kana- või köögiviljapuljongit

60 ml ehk 4 sl valget veini

60 ml ehk 4 sl valge veini äädikat

1 šalottsibul või väike sibul

3 sl võid

2,5 dl väikeseid makarone - nt teokarbikesi

soola ja musta pipart

riivitud kõvemat juustu - nt

Pecorino Romano juustu või Parmesani juustu

Valmistamine

Nõruta ja loputa cannellini oad. Kuumuta potis vesi keemiseni, lisa oad ja keeda tasasel tulel 20 minutit. 

Samal ajal sega vein, veiniäädikas, peenelt hakitud sibul ja või väikeses potis. Kuumuta keskmisel kuumusel u 15 minutit, aeg-ajalt potti raputades. Vaata, et segu põhja ei kõrbe! Siis tõsta beurre blanc kõrvale. 

Lisa makaronid potti ja keeda aeg-ajalt segades veel umbes 10 minutit, kuni makaronid on al dente. Kurna, sega juurde beurre blanc ja maitsesta soola-pipraga. 

Puista peale riivitud juustu ja serveeri. 

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR

Tiina
postitatud 14.10.2021 11:41

Tundub, et õpetuses on midagi valesti kirja läinud. Originaalis kasutatakse puljongit ja ei kurnata.