400 g purk konservube (valgeid cannellini ube)
7,5 dl kana- või köögiviljapuljongit
60 ml ehk 4 sl valget veini
60 ml ehk 4 sl valge veini äädikat
1 šalottsibul või väike sibul
3 sl võid
2,5 dl väikeseid makarone - nt teokarbikesi
soola ja musta pipart
riivitud kõvemat juustu - nt
Nõruta ja loputa cannellini oad. Kuumuta potis vesi keemiseni, lisa oad ja keeda tasasel tulel 20 minutit.
Samal ajal sega vein, veiniäädikas, peenelt hakitud sibul ja või väikeses potis. Kuumuta keskmisel kuumusel u 15 minutit, aeg-ajalt potti raputades. Vaata, et segu põhja ei kõrbe! Siis tõsta beurre blanc kõrvale.
Lisa makaronid potti ja keeda aeg-ajalt segades veel umbes 10 minutit, kuni makaronid on al dente. Kurna, sega juurde beurre blanc ja maitsesta soola-pipraga.
Puista peale riivitud juustu ja serveeri.
Retsept siit.
Tundub, et õpetuses on midagi valesti kirja läinud. Originaalis kasutatakse puljongit ja ei kurnata.
Makaronid cannellini ubadega
Makaronid cannellini ubadega.