Roogi ja puhasta kala, eemalda lõpused ja loputa kala jooksva külma vee all. Patsuta köögipaberiga kuivaks.
Koori sibul, lõika viiludeks. Haki till, aga jäta tillivarred terveks. Pane sibularattad ja tillivarred kogrele kõhtu.
Sega hakitud till hapukoorega, maitsesta soolaga. Määri segu kokredele ja aseta kalad ahjupannile.
Küpseta 200-kraadises ahjus u 40 minutit, kuni kalad on küpsed ja hapukooresegu kenasti kuldpruun.
Serveeri kuumalt. Kõrvale sobivad ahjukartulid või friikartulid ning erinevad köögiviljad.
Nipid ja soovitused:
Mõnede allikate kohaselt on parimad selle roa valmistamiseks u 20 cm pikkused kogred (ladoshechnoy).
Võid kala maitsestamisel kasutada ka musta pipart. Maitsesta kala soola-pipraga nii seest kui ka väljast, lase soovi korral u 10-15 minutit maitsestuda esmalt ja alles siis kata hapukoorega.
Mõned kokad kastavad kogred esmalt jahusse ja pruunistavad pannil õlis mõlemalt poolt ja alles siis asetavad ahjupannile ja katavad hapukoorega.
Laps tõi klassiekskursioonilt elusa kogre kaasa. Prepareerisin ja siis valmistasin just selle retsepti järgi, v.a. see, et kasutasin peterselli. Teeks teinekordki, kala oli väga maitsev!
Koger hapukoorega
Luine ja väherasvane koger jääb hapukoores küpsetatuna maitsev ja mahlane.