Küpsetatud kruubipuder ploomidega

Magus kruubivorm ploomidega (arpacaș cu lapte) Rumeenia köögist.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g odrakruupe

300 ml täispiima

100 g suhkrut

200 g hapukoort

1 munakollane

1 sl vanilliekstrakti

5-6 ploomi

jahvatatud kardemoni

1 tl vedelat mett

15 g võid

Valmistamine

Pane pestud kruubid piima ja suhkruta potti. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja hauta tasasel tulel, kuni odrakruubid on täitsa pehmed (kui vedelik enne otsa saab, võid lisada veidi keeva vett). Tõsta kõrvale.

Kuumuta ahi 150C.

Sega hapukoore munakollase ja vanilliekstraktiga. Poolita ploomid, eemalda kivid. 

Sega keedetud kruubid hapukooreseguga ja tõsta võitatud ahjuvormi. Laota peale ploomid, lõikepind ülal. Riputa peale veidi kardemoni, nirista peale mesi ja pane siia-sinna võitükikesi. 

Küpseta 150-kraadises ahjus 35 minutit. 

Loe veel:

Allikas: "Carpathia - food from the heart of Romania". Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR