600 g seafileed
1 sibul
2 sl võid
1 l värskeid lehter-kukeseeni
2,5 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
1 sl seenepuljongikontsentraati (fond)
soola ja musta pipart
500 g rohelisi ube
Puhasta lehter-kukeseened. Pane kuivale kuumale pannile ja kuumuta, kuni seentest eralduv vedelik arustub. Tõsta seened kõrvlae.
Puhasta seafilee kelmetest, lõika 1,5 cm viiludeks. Haki sibul.
Kuumuta pannil või, lisa sibul ja prae, kuni sibul on pehme.
Lisa lihaviilud ja prae need ümberringi kuldpruuniks. Maitsesta soola-pipraga, prae veel veidi.
Siis kalla pannile rõõsk koor ja fond, lisa uuesti seened. Lase 10 minutit podiseda.
Serveeri keedetud roheliste ubadega.
Retsept siit.
Seafilee lehter-kukeseentega