15 g värsket pärmi
3 dl käesooja vett
2 tl suhkrut
1 tl soolahelbeid
2 sl oliiviõli
6 dl durumnisujahu
5 dl nisujahu
Juustukreem:2,5 dl crème fraîche'i või toorjuustu
2 dl riivitud Västerbottensost® juustu
3 sl oliiviõli
soola ja musta pipart
Kate:150 g kalamarja (nt rääbisemari või merivarblasemari)
1 hakitud punane sibul
1 dl hakitud värsket tilli
1 dl hapukoortt või creme fraiche'i
1 dl riivitud Västerbottensost® juustu
0,5 sidruni riivitud koor
4 sl kappareid
Valmista esmalt põhi. Murenda pärm kaussi, lisa käesoe vesi ja sega, kuni pärm on sulanud. Sega juurde suhkur, soolahelbed ja oliiviõli. Lisa jaokaupa durum-nisujahu ja tavaline nisujahu ning sega-sõtku, kuni saad elastse pehme taina. Puista peale nisujahu, kata köögirätikuga ning lase soojas umbes 45 minutit kerkida (tainas peaks umbes 2 x mahus suurenema).
Siis jaota tainas neljaks ja rulli need jahusel tööpinnal pitsapõhjadeks.
Sega juustukreemi ained omavahel, määri see ühtlaselt pitsapõhjadele. Nirista peale oliiviõli, riputa peale soola ja pipart.
Küpseta 250-kraadise ahju keskosas umbes 5 minutit või kuni põhi on küps. Võta pitsa ahjust välja, tõsta peale kalamarjakuhjake, hakitud punane sibul, till, hapukooretörts, kappareid ja riivitud Västerbottensi juust. Puista peale riivitud sidrunikoort ja serveeri.
Retsept siit.
Pizza Bianca Västerbottensi juustuga
Rootsi juustuspetsi Thomas Rudinsi retsept.