Pizza Bianca Västerbottensi juustuga

Rootsi juustuspetsi Thomas Rudinsi retsept.

Kogus
4 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

15 g värsket pärmi

3 dl käesooja vett

2 tl suhkrut

1 tl soolahelbeid

2 sl oliiviõli

6 dl durumnisujahu

5 dl nisujahu

Juustukreem:

2,5 dl crème fraîche'i või toorjuustu

2 dl riivitud Västerbottensost® juustu

3 sl oliiviõli

soola ja musta pipart

Kate:

150 g kalamarja (nt rääbisemari või merivarblasemari)

1 hakitud punane sibul

1 dl hakitud värsket tilli

1 dl hapukoortt või creme fraiche'i

1 dl riivitud Västerbottensost® juustu

0,5 sidruni riivitud koor

4 sl kappareid

Valmistamine

Valmista esmalt põhi. Murenda pärm kaussi, lisa käesoe vesi ja sega, kuni pärm on sulanud. Sega juurde suhkur, soolahelbed ja oliiviõli. Lisa jaokaupa durum-nisujahu ja tavaline nisujahu ning sega-sõtku, kuni saad elastse pehme taina. Puista peale nisujahu, kata köögirätikuga ning lase soojas umbes 45 minutit kerkida (tainas peaks umbes 2 x mahus suurenema). 

Siis jaota tainas neljaks ja rulli need jahusel tööpinnal pitsapõhjadeks.

Sega juustukreemi ained omavahel, määri see ühtlaselt pitsapõhjadele. Nirista peale oliiviõli, riputa peale soola ja pipart.

Küpseta 250-kraadise ahju keskosas umbes 5 minutit või kuni põhi on küps. Võta pitsa ahjust välja, tõsta peale kalamarjakuhjake, hakitud punane sibul, till, hapukooretörts, kappareid ja riivitud Västerbottensi juust. Puista peale riivitud sidrunikoort ja serveeri. 

Nipid ja soovitused:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR