Ahjuomlett seente ja porruga

Toitev ahjuomlett seentega. Algretseptis kasutati šampinjone, meie oleme kasutanud värskeid kukeseeni ja austerservikuid.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

3 dl nisujahu

6 dl piima

soola

400 g värskeid šampinjone või austerservikuid või kukeseeni

1 porru

2 sl rapsiõli või võid

Serveerimiseks:

pohlamoosi või hõõrutud pohli

rohelist salatit

Valmistamine

Kuumuta ahi 200C. 

Klopi munad, piim ja jahu ühtlaseks tainaks, maitsesta kergelt soolaga ja lase veidi paisuda, kuni seened ette valmistad. 

Lõika porru õhukesteks viiludeks, vajadusel pese korralikult külmas vees. Nõruta. 

Lõika seened väiksemateks tükkideks. Kuumuta kuival kuumal pannil, kuni seentest eralduv vedelik aurustub. Siis lisa õli/või ja porru, maitsesta soolaga ja prae segades umbes 5-6 minutit, kuni porru pehmeneb. Maitsesta soola-pipraga. 

Määri ahjuvorm võiga või vooderda küpsetuspaberiga. Laota porru-seenesegu ühtlaselt vormi põhja, siis kalla peale munasegu. 

Küpseta 200-kraadise ahju keskosas 30-35 minutit, kuni munasegu on hüübinud ja ahjuomlett pealt kaunilt kuldne. 

Serveeri ahjuomletti pohlamoosi ja rohelise salatiga. 

Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 18.09.2020 10:35

Mul oli 300 g austereservikuid ja 200 g kukeseeni, mõlemad värsked. Maitsev toekas ahjuomlett!