60 g võid
90 ml oliiviõli
3 suurt hakitud sibulat (u 540 g hakitult)
soola ja musta pipart
2 suurt purustatud küüslauguküünt
400 g väikeseid magusaid kirsstomateid (nt datterini)
4 sl kontsentreeritud tomatipastat
10 g ehk 2 sl rebitud basiilikulehti
1 kuivatatud habanero tšilli soovi korral
5 dl kana- või köögiviljapuljongit
3 dl vett
200 g orecchiette makarone
2 sl vahukoort
Pane või, 3 sl õli, hakitud sibul ja u 1 tl soola suurde potti. Kuumuta keskmisel tulel sageli segades 18-20 minutit, kuni sibulad on pehmed ja kuldsed (sibulad ei tohi kõrbeda ega krõbedaks muutuda, nii et vajadusel alanda kuumust!).
Pane 2/3 praetud sibulates kaussi, sega juurde ülejäänud 3 sl oliiviõli ning jäta ootele.
Kuumuta pott koos ülejäänud praetud sibulaga keskmisel kuumusel. Lisa purustatud küüslauguküüned ning prae segades 2 minutit.
Lisa kirsstomatid, tomatipasta, basiilik, habanero tšilli (soovi korral!) ja 1 tl soola. Prae aeg-ajalt segades umbes 7 minutit.
Siis tõsta kuumust, lisa puljong, vesi ja julgelt musta pipart. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust ja lase 12 minutit podiseda. (Kui kasutasid habanerot, siis võta see nüüd välja, haki peeneks ja lisa praetud sibulasegule).
Lase supil 10 minutit jahtuda, siis püreesta kannmikseris ühtlaseks.
Samal ajal keeda orecchiette-makaronid soolaga maitsestatud vees al dente. Siis nõruta ning tõsta 4 supikausi sisse. Jaota supp kausidesse, nirista peale rõõsk koor. Siis tõsta peale praetud sibulasegu ja serveeri.
Retsept siit.
Tomatisupp sibula ja orecchiette makaronidega