Hapukapsa-seenesupp

Ahjus hautatud hapukapsa-seenesupp

Kogus
kümnele kuni kaheteistkümnele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2-3 dl hapendatud või soolaseeni

500 g hapukapsast

500 g läbikasvanud sealiha

2-3 kartulit

3 porgandit

4 sibulat

2 küüslauguküünt

100 g tomatipastat

soola ja musta pipart

peterselli või tüümiani

praadimiseks õli

Valmistamine

Liha ja hapukapsad hauduvad ahjus, muu osa supist valmib pliidil. 

Pane liha ja hapukapsad koos tükeldatud sibula ja küüslauguga 1,5-2 tunniks ahjupotti hauduma. Kui liha ja kapsad on tunni jagu haudunud, lisa tomatipasta.

Kuumuta tükeldatud seened ja porgand pannil õlis läbi. Koori ja tükelda kartulid ning pane pliidile keema. Lisa seened ja porgandid ja kõik, mis seni ahjus haudus. Tõsta kapsa-lihakeedus ja kartuli-seenekeedus kokku, maitsesta soola ja pipra ning peterselli või tüümianiga. 

Retsept on mugandatud Heidi Vihma raamatust "Setost saarteni: Eesti perede lemmikretseptid" (Menu, 2011). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 22.09.2023 13:43

Väga maitsev supp sai.

Pille
postitatud 22.09.2023 13:46

Väga ilus pilt ka!