Peenesta küpsised köögikombainis. Lisa hakitud datlid, kookoshelbed ja rüpsiõli ning töötle ühtlaseks. Suur saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm lahtikäiva koogivormi põhjale.
Vahusta vanillikaste. Sega teises kausis jogurt, kohiupiim, sidrunivõie ja sulatatud maasikapüree ühtlaseks, siis sega hulka vahustatud vanillikaste.
Kalla saadud täidis küpsisepurupõhjale. Kata pealt toidukilega ning tõsta kook vähemalt ööpäevaks sügakülma.
Serveerimiseks tõsta kook umbes 30 minutit varem toatemperatuurile pehmenema. Tõsta tordialusele ja kaunista marjadega.
Serveeri kohe.
Nipid ja soovitused:
Maasikapüree saad lihtsa vaevaga valmistada Härmavili maasikatest. Lase maasikatel sulada, siis tambi pudrunuiaga või suru kahvliga katki või püreesta saumikseriga.
Tegin väiksemasse vormi, sain kõrgema koogi paksema põhjaga. Põhi on mõnusalt kookosemaitseline. Kui on jäätisemasin, võiks segu enne masinast läbi lasta, jääks vähem kristalle koogi sisse.
Külmkapikook maasikatega