Talleneeru-šampinjonisalat

Toekas sügisene salat.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 suurt või 3 väikest talleneeru

3 sl külmpressitud oliiviõli

100 g eri värvi šampinjone

1 sl hakitud värsket estragoni

1 tl roseepiprateri

4 peotäit rukolat e. põld-võõrkapsast JA

lehtsalatit

Salatikaste:

1,5 sl külmpressitud oliiviõli

0,5 sl valgeveiniäädikat

1 tl Dijoni sinepit

soola ja musta pipart

Valmistamine

Sega esmalt kastmeained omavahel väikeses kausis või purgis. tõsta kõrvale. 

Eemalda terava noa või köögikääridega neerudelt rasvased kelmed, siis lõika maks 1-2 cm kuubikuteks. 

Viiluta seened. Kuumuta 2 sl oliiviõli prepannil keskmisel kuumusel. Lisa seened, maitsesta soola-pipraga j aprae segades 2-3 minutit. 

Lisa pannile estragon, sega läbi ja siis tõsta seenesegu kaussi. 

Lisa pannile ülejäänud  oliiviõli ja kuumuta tuliseks. Siis lisa tükeldatud neerud, maitsesta soola-pipraga. Prae segades 2-3 minutit, kuni neerukuubikud on pealt kuldpruunid, aga seest veel kergelt roosad. 

Lisa roseepipraterad, kuumuta läbi. Tõsta neerukuubikud seenesegule. 

Sega salatilehted kastmega kergelt läbi ja tõsta taldrikutele. Siis tõsta peale seene-sibulasegu ja serveeri kohe. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR