2 suurt või 3 väikest talleneeru
3 sl külmpressitud oliiviõli
100 g eri värvi šampinjone
1 sl hakitud värsket estragoni
1 tl roseepiprateri
4 peotäit rukolat e. põld-võõrkapsast JA
Salatikaste:1,5 sl külmpressitud oliiviõli
0,5 sl valgeveiniäädikat
1 tl Dijoni sinepit
soola ja musta pipart
Sega esmalt kastmeained omavahel väikeses kausis või purgis. tõsta kõrvale.
Eemalda terava noa või köögikääridega neerudelt rasvased kelmed, siis lõika maks 1-2 cm kuubikuteks.
Viiluta seened. Kuumuta 2 sl oliiviõli prepannil keskmisel kuumusel. Lisa seened, maitsesta soola-pipraga j aprae segades 2-3 minutit.
Lisa pannile estragon, sega läbi ja siis tõsta seenesegu kaussi.
Lisa pannile ülejäänud oliiviõli ja kuumuta tuliseks. Siis lisa tükeldatud neerud, maitsesta soola-pipraga. Prae segades 2-3 minutit, kuni neerukuubikud on pealt kuldpruunid, aga seest veel kergelt roosad.
Lisa roseepipraterad, kuumuta läbi. Tõsta neerukuubikud seenesegule.
Sega salatilehted kastmega kergelt läbi ja tõsta taldrikutele. Siis tõsta peale seene-sibulasegu ja serveeri kohe.
Retsept siit.
Talleneeru-šampinjonisalat
Toekas sügisene salat.