Baba ganoush ehk pommupasta

Kõige parema tulemuse saab pommut lõkketulel või süte kohal röstides, ent ka kuumas grillahjus küpsetamine annab hea tulemuse.

Baba ganoush ise on gluteenivaba, vegan, Paleo. :)

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 suur pommu e. baklažaan

2 sl tahiini seesamipastat

1-2 küüslauguküünt

1-2 sl sidrunimahla

meresoola

Serveerimiseks:

külmpressitud oliiviõli

hakitud värsket münti või peterselli või granaatõunaseemneid

pitaleiba

Valmistamine

Pane terve pommu ahjuplaadile. Küpseta 220-kraadises ahjus kuni tund aega, kuni pommu on pehme ja pommukest "kortsu" tõmbunud. Roale omase suitsuse maitse saad vaid siis, kui pommu kest on ahjus hästi tumedaks küpsenud, kohati isegi söestunud!

Tõsta küpsetatud pommu lõikelauale ja lase veidi jahtuda. Uurista viljaliha välja ja lase peeneaugulise sõela kohal kuivemaks nõrguda. Suru viljaliha kahvliga katki (köögikombainis peenestamine ei anna pooltki sama autentset tulemust). Lisa seesamipasta, sidrunimahl ja vähese soolaga purustatud küüslauk, maitse järgi ka veidi soola. 

Aseta serveerimiskaussi. Tee lusikaseljaga pealispinnale siiruviiruline vagu ning nirista sinna oliiviõli. Soovi korral kaunista hakitud mündi või peterselli ning granaatõunaseemnetega. 

Serveeri pitaleivaga. 

Nipid ja soovitused:

  • Lisa veidi jahvatatud röstitud vürtsköömneid, samuti võib maitset mahendada nt paksu maitsestamata jogurti lisamisega.
LISA KOMMENTAAR

Karima
postitatud 03.03.2011 20:33

baba ganoushi sai igapäev Egiptuses elased söödud koos taa'mayadega hmmm see oli hea

Pille
postitatud 10.04.2014 09:39

Karima, mis see taa'mayade on?

manja
postitatud 06.05.2014 13:22

sai Usa-s maitstud, enne polnud midagi kuulnudki babaganoushist. Väga hea asi, tahan kindlasti proovida ise teha, sest mulle pakuti poest ostetut. Kogu aeg olen mõelnud - mida võiks teha baklažaanist, nüüd tean.