Kasuta sügis-limanutte või kitse-limanutte - mõlemad on maitsvad söögiseened, mis kupatamist ei vaja.
400 g värskeid kitse-limanutte või sügis-limanutte (u 2,5 dl pärast kuumutamist)
3 dl piima
1 muna
0,5 dl riivsaia
1 dl nisujahu
0,5 tl soola
0,5 dl kodujuustu
1 dl murakaid
2 sl vedelat mett
Pane puhastatud seened kuivale kuumale pannile ja prae segades, kuni seentest eralduv vedelik aurustub. Siis pane seened kaussi ja lase veidi jahtuda.
Klopi teises kausis muna piima hulka, maitsesta soolaga. Lisa kodujuust ja 1/2 kuumutatud seentest, sega läbi.
Kalla saadud segu võiga määritud või küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormi (u 22 cm x 30 cm). Küpsta 225-kraadises ahjus 10 minutit.
Siis laota peale ülejäänud praetud seened ja küpseta veel 10 minutit.
Enne serveerimist tõsta ahjupannkoogile murakad ja nirista peale mesi.
Paku näiteks tee kõrvale.
Retsept siit, autoriks Soome toidukirjutaja Kirsti Eskelinen. (Arktiset Aromit "Metsäsieniherkkuja")
Ahjupannkook limanuttidega
Kasuta sügis-limanutte või kitse-limanutte - mõlemad on maitsvad söögiseened, mis kupatamist ei vaja.