Kamperriisikakuivikud

Kuivatatud kamperriisikatel on hästi mõnus vürtsikas maitse.

Kogus
u 80 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Lisategevused

Koostisosad

8-10 g kuivatatud seeni,

täpsemalt kamperriisikaid

4 dl piima

50 g värsket pärmi

3 sl rüpsiõli või sulatatud võid

0,5 tl soola

2 sl siirupit või mett

4 dl speltanisujahu

1,5 dl kaerahelbeid

3 dl nisujahu

Valmistamine

Pane kuivatatud kamperriisikad kilekotti või küpsetuspaberile ja rulli tainarulliga pulbriks. Lisa seenepulber soojale piimale. 

Murenda juurde pärm, lisa maitseained, jahud ja rasvaine. Sega tainas ühtlaseks. 

Tõsta tainast lusikaga küpsetuspaberile väikesed kuhjakesed, jättes nende vahele piisavalt kerkimisruumi. Lase soojas tuulevaikses kohas korralikult kerkida. 

Siis küpseta 225-kraadises ahjus umbes 10 minutit. 

Võta välja ja rebi/murra kuklikesedf kahvli abil pooleks. Pane need uuesti ahju, "lõikepind" ülal ja küpseta veel 5 minutit. 

Nüüd lülita ahi välja ja pane puulusikas ahjuukse vahele. Jäta kuivikud ahju järelkuumusesse kuivama. 

Loe veel:

Retsept siit, autoriks Soome toidukirjutaja Kirsti Eskelinen. Kamperriisikapilt: Merilin Rosenberg

LISA KOMMENTAAR